Мања слова Већа слова РСС
узкузк
>

Посјета Служби за управљање кадровима Републике Србије

Датум објаве: 18.05.2022 13:26 | Аутор: узк

Испис Штампај страницу


У оквиру инструмента Регионалне школе за државну управу (РеСПА) - Шема мобилности - службеници Управе за кадрове су, у периоду од 12. до 13. маја 2022. године посјетили Службу за управљање кадровима Републике Србије.

Учесници Шеме мобилности, поред представника Управе за кадрове, били су представници Републике Србије из Службе за управљање кадровима.

Директор Службе за управљање кадровима Републике Србије, др Данило Рончевић, и његови сарадници су упознали црногорску делегацију са надлежностима ове институције и пословима којима се она бави. Тим поводом, размијењена су искуства и примјери добре праксе, а презентован је и рад свих организационих јединица Службе за управљање кадровима. Посебна пажња посвећена је темама: селекција и запошљавање, оквир компетенција, затим информациони систем за управљање људским ресурсима, евиденције и анализе, стратешко планирање, ХР мрежа и каријерни развој.

Наиме, представљене су четири фазе селекције, затим оквир компетенција, изазови када је ријеч о доношењу кадровског плана, надлежност и послови Високог службеничког савјета, ХР мрежа, комуникациони канали (веб сајт СУК-а, Вибер заједница, блог, Фацебоок паге, итд.), управљање каријером (анализе индивидуалних потенцијала, каријерно савјетовање, интерно тржиште рада и цоацхинг). Такође, било је ријечи и о осталим активностима које континуирано спроводи Служба за управљање кадровима, као и плановима за будући рад.

Другог дана посјете, помоћница директорице Управе за кадрове за Сектор за обуку и развој кадрова, Јадранка Ђурковић и начелница Одсјека за припрему и спровођење програма обука Соња Војиновић, посјетиле су Националну академију за јавну управу и том приликом је одржан састанак са в.д. директора Дејаном Милетићем и руководећим тимом Академије. Постигнут је договор о наставку и унапређењу сарадње у области стручног усавршавања, са посебним акцентом на анализу потреба за обукама, спровођење програма обука, дигитализацију и стручно усавршавање, као и сарадњу са иностраним партнерима.

узк

узк