Manja slova Veća slova RSS
uzkuzk
>

Posjeta Službi za upravljanje kadrovima Republike Srbije

Datum objave: 18.05.2022 13:26 | Autor: uzk

Ispis Štampaj stranicu


U okviru instrumenta Regionalne škole za državnu upravu (ReSPA) - Šema mobilnosti - službenici Uprave za kadrove su, u periodu od 12. do 13. maja 2022. godine posjetili Službu za upravljanje kadrovima Republike Srbije.

Učesnici Šeme mobilnosti, pored predstavnika Uprave za kadrove, bili su predstavnici Republike Srbije iz Službe za upravljanje kadrovima.

Direktor Službe za upravljanje kadrovima Republike Srbije, dr Danilo Rončević, i njegovi saradnici su upoznali crnogorsku delegaciju sa nadležnostima ove institucije i poslovima kojima se ona bavi. Tim povodom, razmijenjena su iskustva i primjeri dobre prakse, a prezentovan je i rad svih organizacionih jedinica Službe za upravljanje kadrovima. Posebna pažnja posvećena je temama: selekcija i zapošljavanje, okvir kompetencija, zatim informacioni sistem za upravljanje ljudskim resursima, evidencije i analize, strateško planiranje, HR mreža i karijerni razvoj.

Naime, predstavljene su četiri faze selekcije, zatim okvir kompetencija, izazovi kada je riječ o donošenju kadrovskog plana, nadležnost i poslovi Visokog službeničkog savjeta, HR mreža, komunikacioni kanali (veb sajt SUK-a, Viber zajednica, blog, Facebook page, itd.), upravljanje karijerom (analize individualnih potencijala, karijerno savjetovanje, interno tržište rada i coaching). Takođe, bilo je riječi i o ostalim aktivnostima koje kontinuirano sprovodi Služba za upravljanje kadrovima, kao i planovima za budući rad.

Drugog dana posjete, pomoćnica direktorice Uprave za kadrove za Sektor za obuku i razvoj kadrova, Jadranka Đurković i načelnica Odsjeka za pripremu i sprovođenje programa obuka Sonja Vojinović, posjetile su Nacionalnu akademiju za javnu upravu i tom prilikom je održan sastanak sa v.d. direktora Dejanom Miletićem i rukovodećim timom Akademije. Postignut je dogovor o nastavku i unapređenju saradnje u oblasti stručnog usavršavanja, sa posebnim akcentom na analizu potreba za obukama, sprovođenje programa obuka, digitalizaciju i stručno usavršavanje, kao i saradnju sa inostranim partnerima.

uzk

uzk