Manja slova Veća slova RSS
uzkuzk
>

STIPENDIJA VLADE LUKSEMBURGA

Datum objave: 13.05.2022 10:51 | Autor: uzk

Ispis Štampaj stranicu


Evropski institut za javnu upravu (EIPA) i Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Velikog Vojvodstva Luksemburga, kao jedan od vidova podrške Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji, stavlja na raspolaganje stipendije kandidatima iz Crne Gore za master na evropskim pravnim studijama u Luksemburgu (MELS ONLINE) 2022-2024.
Stipendija je namijenjena mladim profesionalcima koji posjeduju Bachelor diplomu iz oblasti prava, političkih nauka, ekonomije, evropskih studija i stranih jezika i koji su već započeli svoju karijeru kao državni službenici, predstavnici organizacija civilnog društva ili pravosuđa.
Master program, u trajanju od dvije akademske godine, podrazumijeva kombinovano praćenje nastave. Naime, 4 vikenda po semestru predavanja će se organizovati u Luksemburgu, dok će se ostatak predavanja organizovati online.
Stipendija je posebno namijenjena kandidatima kojima je potrebna finasijska podrška i pokriva troškove pristupa online predavanjima, materijala za učenje, kao i troškove međunarodnog leta, uz učešće u troškovima boravka u Luksemburgu.
Rok za apliciranje je 31. maj 2022. godine, dok će Selekciona komisija izabrati najbolje kandidate 24. juna 2022. godine.
Više informacija o Master programu možete pronaći na www.eioa.eu/mels
Za dodatnu podršku možete kontaktirati organizatorke MELS programa, Juliette Mollicone-Boussage ili Blanku Opelatovu putema e-maila melsonline@eipa.eu