Мања слова Већа слова РССузкузк

узк

мр Јована Нишавић – директорица Управе за кадрове

Рођена је 1985. године у Бијелом Пољу. Основну и средњу школу завршила је у Подгорици.

Основне и специјалистичке студије у области права завршила је на Правном факултету Универзитета Црне Горе, са просјечном оцјеном 9,24.

Магистарске државно правне студије завршила је на Факултету за државне и европске студије у Подгорици, Црној Гори.

Радно искуство започела је 2009.године као приправник са ВСС у Управи полиције, након чега остаје ангажована на кадровским пословима до 2010.године. Након тога обавља послове самосталне савјетнице у Одсјеку за управљање, планирање и развој људских ресурса.

Свој радни ангажман наставља у Министарству унутрашњих послова у Бироу за кадровске и правне послове гдје почиње да ради као управна инспекторка.

У Министарству јавне управе, од 2017.године обавља послове управне инспекторке И у Одјељењу управне инспекције до постављања на мјесто вршиоца дужности Управе за кадрове, фебруара 2021.године.

Друга искуства и усавршавања стекла је кроз учешће у Комисији за полагање стручног испита за вршење послова заштите Министарства унутрашњих послова, Комисији за полагање стручног испита за рад у државним органима са средњом стручном спремом као и кроз предавачки ангажман на обукама у реализацији Управе за кадрове.

Радну перцепцију јој чине професионалност, одговорност, етичност, транспарентност, отвореност, уважавање различитости И толеранција.

Директорица Јована Нишавић је именована одлуком Владе Црне Горе 1.фебруара 2022. године на период од 5 година.